om mig

Hej

Jag heter Käthe Ivarsson. Har arbetat med barn och ungdomar de senaste 20 åren och de flesta av de åren som verksamhetsledare. Jag har alltid befunnit mig nära barnen och varit en del i de verksamheter jag har ansvarat för.

Jag har stor erfarenhet av att leda och utveckla personalgrupper och verksamheter. Mitt hjärta slår extra för barn och ungdomar. Det är deras bästa, deras röster som jag verkar för. Jag gör föreläsningar ”Bakom stängda dörrar” . Berörande och viktig föreläsning om våra barn och om psykisk ohälsa.

De beteendevetenskapliga ämnen har jag pluggat på högskola och universitet, är KBT-terapeut med kognitivbeteendeterapeutisk utbildning steg 1, utbildad i mindfulnessbaserad stressreducering, är internationell yoga- och meditationslärare. Har dessutom en skrivarutbildning med mig från Lunds Universitet.

Jag pratar om och handleder arbetsgrupper i bemötande, om svåra samtal som självmord och våldtäkt och likaså om mobbning.

Hur många tårar ska behöva rinna och hur många själar ska sargas innan vi gör skolan till en trygg plats där våra barn mår bra? Dessa frågor har jag jobbat med under många år och arbetar för ett öppet samtal kring de barn som far illa. Jag jobbar dessutom med unga arbetslösa som anställd i Ystads kommun.

För övrigt utför jag yoga och mediterar nästan dagligen. Har en fin man sedan 30 år tillbaks, tre vuxna härliga söner, en skånegård med tre hundar, växthus och badtunna samt en träbåt i småbåtshamnen i Ystad. Men mitt stora fritidsintresse är att skriva. Jag skriver allt från korta berättelser till långa böcker. Detta tänker jag ägna mer tid åt framöver. En del får ni säkert läsa här på sidan. Du kan läsa mer om min bok ”I varje liten del vill jag inte likna dig”

Tack för att du tittar in på min sida. Hoppas du finner det intressant.

namaste
käthe